PLEK K

Welkom vanaf 16 jaar tot 30 jaar - er zijn momenteel geen wachtlijsten

Contact opnemen? Graag via het contactformulier! 

šWhy

Na wat zelfreflectie, zijn we tot de conclusie gekomen dat we nog veel meer willen inzetten op activatie en begeleiding van kwetsbare jongeren. We merkten in onze bestaande werking dat de groep jongeren die het moeilijk hebben groter en groter werd. Thuisproblematieken, drugsproblematiek, mentaal welzijn, … Ze dreigen onder de radar te verdwijnen. Het is net dat dat we willen vermijden, of wanneer het al gebeurd is, ze terug op de radar te zetten. Samen.


šHow

We gaan op zoek naar de talenten, geven hen succesmomenten en kleine gelukjes. We helpen hen werken aan randvoorwaarden en bekijken wat de noden zijn en hoe wij ze kunnen helpen inlossen. Persoonlijke groei staat voorop. Het uiteindelijke doel is werk en/of opleiding. Onze tussendoelen: Stabiele basics (brood, bed, bad & beyond), inzicht in eigen talent, eigenwaarde, zelfbeeld, zinvolle invulling, zelfstandig navigeren in een moeilijke maatschappij, …
We doen dit samen, samen op pad. Gebaseerd op de waarden: trots, vertrouwen, eigenaarschap en engagement.


šWhat

Door een intensieve coaching al dan niet in combinatie met een zinvolle atelierwerking (eventuele opbouw van technisch kunnen). In de atelierwerking wordt er gewerkt met recuperatiemateriaal. Bijvoorbeeld: van een oude ladekast, maken we een zitbank; Van een hoop oud bestek, maken we een  centerpiece lichtstuk voor in je living. Jongeren nemen hier deel in zowel het creatief proces als het technisch proces.
Er kunnen ook evengoed werkopdrachten zijn waarbij jongeren ondersteunende taken bieden aan opdrachtgevers (uitdenken concept en opbouw wintermarkten bijvoorbeeld)

PLEK K is deel van het WWIN-partnerschap


Meer info kan je hier vinden