Why - How - What

Why - How - What
WHY

We zien veel jongeren met een migratieachtergrond die niet de (gepaste) hulp krijgen en daar willen we met Vlucht Vooruit een antwoord op bieden.


HOW

We geloven dat luisteren naar en in verbinding gaan met mensen op een zeer bereikbare manier werkt. We willen de vraag van de jongere helder krijgen en op een heel nabije manier voor een betere levenskwaliteit gaan. We zijn ervan overtuigd dat duurzaam werk hiertoe bijdraagt. We geloven dat elke situatie anders is en een specifieke aanpak vraagt. Dit gebeurt op een vrijblijvende manier waarbij de krachten van de jongeren worden aangesproken en verder ontgonnen. We betrekken ook de context bij de casus waar nodig.


WHAT

Onze begeleiding is een intensieve 1 op 1 begeleiding op vraag van de jongere, die er bijgevolg voor elke jongere anders uitziet. Alle randvoorwaarden die de weg naar werk of opleidingen met zich meebrengt, nemen wij mee. Dit kan gaan van CV opmaken, attitudetraining, in kaart brengen van het Vlaamse NEC tot toeleiden naar andere externe diensten en dit verder opvolgen.